Poolul Roman de Asigurare a Riscurilor Atomice

Pool-ul Roman de Asigurare a Riscurilor Atomice, din care fac parte 12 societati de asigurare din tara noastra, preia doar 0,5% din suma totala asigurata a NUCLEARELECTRICA.
Fiecare dintre acestea preia in asigurare procente diferite, insumand 0,5% din totalul sumei asigurate. Pentru aceste prime nu exista reasigurare, societatile asumandu-si riscul in totalitate, astfel ca, in caz de despagubire, fiecare companie va plati o dauna calculata la procentul primit in asigurare.
“Mai sunt si alte societati de profil care ar putea sa adere la acest Pool, ceea ce ar genera cresterea capacitatii de subscriere a riscului nuclear, ceruta si de perspectiva asigurarii celorlalte unitati ale societatii NUCLEARELECTRICA, si cred ca in timp vom reusi”, considera domnul Emil BOLDUS, Presedintele POOL-ului Roman de Asigurare a Riscurilor Atomice.
Lista societatilor care fac parte din Pool-ul Roman de Asigurare a Riscurilor Atomice: AGI Romania (4%), ALLIANZ-TIRIAC (10%), ARDAF (10%), ASIBAN (10%), ASIROM (21%), ASITRANS (5%), ASTRA (7%), BCR Asigurari (4%), GENERALI Asigurari (10%), INTERAMERICAN (4%), OMNIASIG (5%), UNITA (10%).